C-asa-i rromanul

In multitudinea de artisti sensibili din tarisoara noastra draga,Romania,se intampla sa mai dai si peste oameni cu adevarat talentati. Ei bine,nu si in cazul de fata,pe care il voi prezenta incercand sa imi reprim greata si criza de ras aferente vizionarii unui videoclip pe celebrul post Taraf TV. Cum am ajuns sa vad asa ceva? Din cauza unui destin crud,a unei pedepse divine care ma obliga sa convietuiesc cu niste ‘obiecte’ nefolositoare care fac umbra pamantului degeaba. Un asemenea exemplu este domnul(daca ma pot exprima asa pentru a descrie un reprezentant barbatesc al unei specii colorate) Sandu Ciorba cu hitul sau ‘Mi-am zapacit dusmanii’.

Numele domnului e ca muzica pentru urechile mele…otita e in floare la auzul trilurilor sale,versurile ma imbie la visare(cele mai crunte cosmaruri par niste stari de extaz in comparatie cu imaginile macabre care mi-au aparut in fata ochilor),privirea imi e incetosata,viata nu mai are sens. La toate acestea se adauga si backing vocal-ul gen grohait de porc inecat cu un ghem de blana de la un dihor ce s-a sinucis din cauza unei depresii crunte..acel HaHHHAHHHHA pe fundal ma duce cu gandul la ultimele horcaieli ale unui condamnat la moarte.

Frizura protagonistului este de mare angajament:gealat,carliontat,cu pletele-i curgand pe fata de rahat invidiat…m-a socat dezinvoltura omului(imi cer scuze ca jignesc rasa umana,dar are degete opozabile si m-am gandit ca se incadreaza oarecum cel mult in Homo Neanderthalis..tot om si ala…)tinand cont de faptul ca dantura lui este aproape intacta-exceptand lipsa,gaura,spatiul,pauza,ciotul de canin ramas gaj ca o ultima formatiune calcaroasa in cavitatea sa bucala…banuiesc,totusi ca ii vine greu omului sa articuleze cuvintele cu o asa deficienta…de unde si figura plina de patos si durere pe care o afiseaza pe parcursul videoclipului!

Si suferinta omului nu se incheie aici,daca facem o analiza pe text: ‘Nu plange,tiganca mea/Ca ma doare inima/Ca ma doare inima’ . Problemele cardio-vasculare nu pot fi ignorate,este clar ca omul are o boala de inima. Un alt indiciu fiind si faptul ca el bea Tutti Frutti in ciuda prezentei ostentative a sticlei de Jack pe masa unde se desfasoara cu urangutanii prietenasii sai.

Este,de altfel,un om generos! Dupa ce bate palma cu partenerii de afaceri,punand la punct ultimele detalii ale afacerilor sale cu fetitze,organe,praf de toba,Mertzane cu numere de Germania si toata colectia de dinti de aur a familiei sale,el afirma cu o sinceritate zdrobitoare: ‘Asteapta sa vin acasa/Sa-ti arunc banii pe masa!’. Isi imparte negresit rodurile muncii sale cu ‘tiganca’ sa. Om de casa,gospodar,n-am ce zice.

Nu pot trece cu vederea jocul de glezne si coregrafia foarte bine pusa la punct gen misca mainile ca un apucat de streche si uita-te sistematic in stanga si in dreapta falfaind bretonul ala shukar si unduieste-ti pumnii ca si cum ai fi castigat la loto. Daca adaugam la toate acestea si dansul ravisant al protagonistei ne dam seama ca nu numai el sufera de Parkinson si gonoree…

Si cate nu ar mai fi de spus,daca ar fi sa ne lungim analizand o asemenea capodopera. Partea buna a acestei situatii este ca imi dau seama ca inca mai am multe de vazut si ma minunez pe zi ce trece de evolutia omului de la un locuitor al pesterilor la inventatorul bombei atomice,a operatiilor complexe pe creier,a navelor spatiale care exploreaza cu succes spatiul cosmic si a lui Sandu Ciorba!

Toate cele bune,Sodoma.


Advertisements
Published in: on February 26, 2010 at 4:27 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://sodomasigomora.wordpress.com/2010/02/26/40/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: